Ο Α. Μπέος χωρίς όρια: Ειρωνεύτηκε τον ασθενή Δημήτρη Κανελλή γιατί δεν έχει μαλλιά

Υπάρχουν και όρια, τα οποία ο Α. Μπέος ξεπέρασε για μια ακόμα μια φορά. Ειρωνεύτηκε έναν άνθρωπο που είναι ασθενής και δίνει καθε μέρα “μάχη” , για τον λόγο ότι δεν είχε μαλλιά. Τα  όρια τα ξεπέρασε ο κ. Μπέος  όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, με τη δημοτική αρχή, γύρισε και είπε στον επιχειρηματία και υποψήφιο βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Δημήτρη Κανελλή:: “Ρε άντε κουρέψου!” κι ενώ από την πλευρά του Κανελλή δεν υπήρχε καμιά αντίδραση, επανέλαβε “Εσύ ρε, άντε πήγαινε να κουρευτείς. Άι κουρέψου!”. Ο κ. Κανελλής σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Μπέος είναι αθυρόστομος και πολλές φορές προσβλητικός προς τους πολίτες αυτής της πόλης. Ειδικά όταν οι πολίτες αυτοί δεν τον αποθεώνουν ή δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί του.

Ορισμένες φορές όμως η προσβλητική του αυτή στάση ξεπερνά τα όρια. Και δεν αναφέρομαι σε πολιτική κριτική ή διαφωνία, που σε κάθε περίπτωση είναι θεμιτή. Τα όρια, στα οποία αναφέρομαι, και τα οποία κάποιος δεν πρέπει να ξεπερνά, είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όταν έχει να κάνει, λοιπόν, με σεξιστικούς ή με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ή προσωπικά ζητήματα, ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία, τα όρια ξεπερνιούνται.

Αυτά τα όρια ξεπέρασε ο κ. Μπέος λοιπόν όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, με τη δημοτική αρχή, γύρισε και μου είπε: “Ρε άντε κουρέψου!” κι ενώ από την πλευρά μου δεν υπήρχε καμιά αντίδραση, επανέλαβε “Εσύ ρε, άντε πήγαινε να κουρευτείς. Άι κουρέψου!”

Να πληροφορήσω λοιπόν τον κ. Μπέο, που μάλιστα πολλές φορές επικαλείται ότι μας ακούει κι ο Θεός, ότι είμαι κουρεμένος όσο δεν πάει. Για την ακρίβεια έξω ξυρίσει τα μαλλιά μου. Και τα έχω ξυρίσει, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και των θεραπειών που κάνω.

Η ασθένεια αυτή δεν με έχει πτοήσει και συνεχίζω να είμαι δραστήριος σε μια σειρά από πράγματα, σε εργασιακό, σε πολιτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποτελεί λοιπόν για μένα “ευαίσθητη χορδή” όταν κάποιος μου λέει “Άι κουρέψου”, αλλά είναι θέμα στάσης και ποιότητας ανθρώπου.

Εντύπωση, επίσης, μου έκανε το γεγονός, ότι ενώ δίπλα στον κ.Μπέο ήταν ο κ. Καπουρνιώτης Μιχάλης (αντιδήμαρχος Βόλου), ο οποίος γνωρίζει για την περιπέτεια που έχω με την υγεία μου, δεν έσπευσε να τον ενημερώσει, ώστε να συγκρατηθεί κάπως στις εκφράσεις του. Κι αυτό δείχνει επίσης την ποιότητα ανθρώπου. Γιατί η υποτακτικότητα, όταν γίνεται δεύτερη φύση, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά έχω μάθει ώστε ακόμα κι αν κάποιος με προσβάλει να μην πέφτω στο επίπεδο και στο βούρκο που έχει επιλέξει. Όταν όμως τα όρια ξεπερνιούνται θα πρέπει να ασκείται έντονη κριτική. Και τώρα τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ”, τονίζει.