Μαθητές από τον Βόλο στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Προεδρικού Μεγάρου

Ξεχωριστή εμπειρία για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου αποτέλεσε η προγραμματισμένη συνάντηση μαθητών των Ομίλων Δημοσιογραφίας και Πολιτειότητας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Κανταράκη, το σχολείο επιλέχθηκε από τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας για τον φετινό στολισμό του χριστουγεννιάτικου προεδρικού δέντρου. Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, μέλη των Ομίλων Δημοσιογραφίας και Πολιτειότητας του σχολείου με συνοδούς τη Διευθύντρια και υπεύθυνη του ομίλου Δημοσιογραφίας κ. Σοφία Κανταράκη και τη φιλόλογο, υπεύθυνη του Ομίλου Πολιτειότητας Ξανθούλα Δημαράκη είχαν την τιμή να φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, την Προεδρική Φρουρά αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η κ. Δημαράκη εντάσσοντας την επίσκεψη στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου της διοργάνωσε τη δράση και επιμελήθηκε τον προγραμματισμό της. Οι μαθητές-μέλη των δυο Ομίλων ξεκίνησαν την εξόρμησή τους από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκε με θέρμη ο κ. Δαβέτας υπεύθυνος υποδοχής και ξενάγησης του Μεγάρου. Η αναμονή στην αίθουσα υποδοχής αποζημίωσε τους μαθητές, αφού περιεργάστηκαν τον χώρο μέχρι την είσοδο και τον χαιρετισμό της Προέδρου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός που απηύθυναν τα μέλη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τον οποίο της πρόσφεραν ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της περιοχής αλλά και βιβλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίωνες», ενώ στη συνέχεια της έθεσαν ερωτήματα αναφορικά με τις αρμοδιότητές της, το πώς νιώθει που είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αν πιστεύει ότι αποτελεί πρότυπο για τις γυναίκες αλλά και για το ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια.

Το πιο συγκινητικό ήταν ότι το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου κλήθηκε να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Προεδρικού μεγάρου, τιμή η οποία γίνεται για ένα επιλεγμένο σχολείο κάθε χρονιά πριν τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλο το Προεδρικό Μέγαρο θαυμάζοντας τα μοναδικά έργα τέχνης, τους πίνακες ζωγραφικής, τους χώρους συνεδριάσεων και υποδοχής των ξένων αποστολών αλλά και το εξαιρετικό δωμάτιο φύλαξης των δώρων που έχουν αποδοθεί κατά καιρούς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από ξένους ηγέτες. Την αναχώρησή τους ακολούθησε η επίσκεψη στην προεδρική φρουρά, και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδη αλλά και τον Γενικό Γραμματέα. Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου με σκοπό τη συζήτηση μαθητών-μελών και εν δυνάμει Δημοσιογράφων με τη Υφυπουργό για θέματα παιδείας αλλά και σχολικής πραγματικότητας. Στη συνάντηση παρευρέθη και η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος των Προτύπων-Πειραματικών σχολείων κα Παπατσίμπα, η οποία παρακολούθησε τη συζήτηση. Η συνάντηση διήρκησε πάνω από μια ώρα με παιδιά να αποχωρούν κατενθουσιασμένα από την υποδοχή της και την από καρδιάς συζήτηση που είχαν με την κ. Μιχαηλίδη.