Προσγείωση θρίλερ για Airbus στην Πορτογαλία (video)

Η τρομακτική στιγμή που ένα επιβατικό αεροπλάνο επιχειρεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μαδέρα στην Πορτογαλία, ενώ οι δυνατοί άνεμοι το αναγκάζουν να αναπηδήξει στον διάδρομο προσγείωσης, καταγράφηκε από κύκλωμα του αεροδρομίου στην Πορτογαλία.

Στα πλάνα της δύσκολης προσγείωσης φαίνεται το Airbus της Air Portugal αρχικά να πετάει στον ουρανό μετά από μια πτήση από το Πόρτο Σάντο. Όμως, παρόλο που όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά, το αεροσκάφος αρχίζει σύντομα να “μπαλανσάρει” από πλευρά σε πλευρά καθώς προσπαθεί να διατηρήσει την πορεία του πριν την προσγείωση.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, οι ισχυρές ριπές φαίνεται να γίνονται όλο και πιο δυνατές, καθώς το αεροσκάφος παίρνει κλίση προς τα δεξιά. Σε μια στιγμή αρχίζει να ταλαντεύεται και να κατευθύνεται προς το έδαφος του αεροδρομίου πριν υψωθεί ξανά στον αέρα.

Στη συνέχεια, το οπτικό υλικό δείχνει τον διάδρομο του αεροδρομίου της Μαδέρας να εμφανίζεται. Το ρύγχος του αεριοπλάνου έχει κατέβει για την προσγείωση, οι μπροστινοί του τροχοί αγγίζουν το έδαφος και γλιστρά στον διάδρομο ενώ ένα σύννεφο καπνού εμφανίζεται γύρω από αυτό.

Το αεροπλάνο αρχίζει να αναπηδά στην πίστα καθώς κατευθύνεται αργά προς αυτό που μοιάζει με την άκρη ενός γκρεμού.

Τέλος, το τζετ, το οποίο ευτυχώς δεν είχε επιβάτες εκείνη τη στιγμή, φαίνεται να είναι υπό έλεγχο μετά την απρόβλεπτη προσγείωση και, να πατά φρένο και να ακινητοποιείται.

Πηγή: thetoc.gr