Υπέροχα πλάσματα στην Ημέρα Υιοθεσίας της Φιλοζωικης Ομάδας Βόλου (φωτογραφίες)

Ο Σάββας, ο Πεπίτο, ο Ζορό… υπέροχα πλάσματα που αναζήτησαν σήμερα ενα σπίτι .Αυτά τα αδυναμα ζωάκια  που ζουν ανάμεσά μας, αλλά κανείς δεν τα βλέπει… Που παλεύουν καθημερινά για λίγο φαγητό και νερό… Που κινδυνεύουν από αναρίθμητους κινδύνους. Αυτά τα πλάσματα που έγιναν (ή γεννήθηκαν) αδέσποτα χωρίς να φταίνε, αυτές οι ψυχές που έχουν βιώσει την εγκατάλειψη, την πείνα, τη δίψα, τη βία, την κακοποίηση, την αδιαφορία, την κακία, την μοναξιά, το φόβο… φωτογραφηθηκαν από τον Δημήτρη Χρυσόπουλο για τα gegonota.news, στην Ημέρα Υιοθεσίας της Φιλοζωικης Ομάδας Βόλου, στου Τσαλαπάτα.

Δεν μιλούν, αλλά κοιτούν με αυτό το βλέμμα που λέει πολλά: για την ζωή τους, για την μοίρα τους, για την δική μας ανεπάρκεια να τα προστατεύσουμε

Σήμερα, η Φιλοζωικη Ομάδα Βόλου διοργάνωσε ημερα  υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στον πολυχωρο Τσαλαπατα στο Arte Libre Cafe και μικρά και μεγάλα μουσούδια ήταν εκεί μαζί με όλους τους ανθρώπους που αναζητούν έναν πραγματικό φίλο. Τα αδεσποτάκια εδειξαν την λατρεια τους στα παιδιά, που κατάλαβαν τι σημαίνει να ειναι μια ψυχή ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στην κακοποίηση και την εγκατάλειψη.

Στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα, υπάρχει και mini bazaar, με χειροποίητες Πασχαλινές κατασκευές, φτιαγμένες από τους εθελοντές της ομάδας.

Φωτογραφίες Δημήτρης Χρυσόπουλος