Πρωτοφανές: Αποχώρησαν η Μακρή, ο Λιούπης και ο Μαραβέγιας από την εκδήλωση των Ποντίων

Σε μια αψυχολόγητη κίνηση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων προχώρησαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Μαγνησίας , Ζέτα Μακρή, Κ. Μαραβέγιας και Θ. Λιούπης. Εκριναν την ομιλία του προέδρου κ. Περκουλίδη … αντικυβερνητική και έφυγαν δυσαρεστημένοι από την εκδήλωση.

Ο εορτασμός σήμερα , στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής,στη Νέα Ιωνία, είχε  σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Ο κ. Περκουλίδης δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως δεν διδάσκεται η γεγοκτονία στα σχολεία και έκρινε εμμέσως αλλά σαφώς ως οκνηρή την στάση της Ελλάδας απέναντι στην διεθνή κοινότητα.

Οι βουλευτές… παρεξηγήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ έμεινε ο βουλευτής Χ. Μπουκώρος να δηλώσει πως η Κυβέρνηση υπερασπίζεται στη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος , της γενοκτονίας. Παρέμεινε και κατέθεσε στεφάνι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αθανασάκης.

“Κάποιοι επέλεξαν, με τον λόγο τους, να αλλοιώσουν το μήνυμα, να αποδυναμώσουν, με άκυρα σχόλια, την ουσία και να αποπροσανατολίσουν από το ιερό χρέος του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αυτήν την συμβολική ημέρα αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, μικρότεροι των προσδοκιών, φτωχότεροι στο πνεύμα και στην ομοψυχία”, είπε από την πλευρά της η Ζέτα Μακρή.