Ο Κ. Μητσοτάκης θέλει, οι πολίτες όχι, αλλά ο Μπέος μπορεί

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης του Βόλου είναι περιθωριακά για την κυβέρνηση και προκλητικά αδιάφορα για την δημοτική αρχή με την οχταετή θητεία.

Με μια συμφωνία του Α. Μπέου με τον Στέλιο Πέτσα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, θα είναι σύντομα γεγονός το εργοστάσιο παραγωγής SRF για να καίει σκουπίδια η τσιμεντοβιομηχανία.

Έτσι, εμείς οι ίδιοι, με την φορολογία μας, θα έχουμε χρηματοδοτήσει την απόφαση που θα μας καταστήσει ιδανικούς αυτόχειρες.

Το μεγάλο deal Νέας Δημοκρατίας – Μπέου όλα δείχνουν πως εμπεριέχει στην κορυφή της ατζέντας το LNG και την εγκατάσταση της μονάδας μέσα … στα σπίτια των πολιτών.

Το αντάλλαγμα για τον Μπέο είναι ότι χρίστηκε πλέον και επίσημα ως ο εκλεκτός της κυβέρνησης και το … ποίημα περί ανεξάρτητου – αντισυστημικού δημάρχου έλαβε οριστικά τέλος!

Ας μην γελιόμαστε, το LNG αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και κανένας φυσικά δεν έχει γενικά αντίρρηση, μόνο που ο Παγασητικός και η ίδια η πόλη είναι αδιανόητο να “αντέξουν” αυτό το βάρος.

Ο Βόλος είχε μια ακόμα παγκόσμια ιδιαιτερότητα. Υποδέχτηκε εταιρεία, που χωρίς να παρουσιάσει καμία μελέτη, μας ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενη από τον Α. Μπέο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος, πως θα εγκαταστήσει μονάδα LNG στην παραλία!

Η Κυβέρνηση το θέλει, οι πολίτες όχι, αλλά ο Μπέος μπορεί. Σε εκείνον επενδύει η ΝΔ για να “αδρανοποιήσει” κάθε αντίδραση.

Γιατί η ΝΔ έχει την βεβαιότητα πως ο Α. Μπέος μπορεί να το κάνει και έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει.

Όλοι εμείς οι αδιάφοροι απέναντι σε κάθε εξαλλοσύνη του δημάρχου, σε κάθε προσβολή του, σε κάθε χυδαιότητα, σε κάθε απόφασή του εις βάρος της ίδιας μας της ζωής, μένουμε απαθείς και αυτό ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να το κεφαλαιοποιήσει. Και βρήκε ένα “κυνηγό” των “αντιφρονούντων”, έναν “τιμωρό”, που δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Γνωρίζει η ΝΔ πως ο Α. Μπέος χειρίζεται άριστα την ρητορική της πεζοδρομιακής τρομοκρατίας. Για την ακρίβεια, είναι η μόνη που γνωρίζει. Και έχει επιτύχει άριστα αποτελέσματα.

Για τη ΝΔ λοιπόν είναι το πρόσωπο που θα κάνει την “βρώμικη δουλειά” και ο Κ. Μητσοτάκης, ως manager της χώρας, οφείλει ανταπόδοση.

Για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τις συμφωνίες για το υγροποιημένο αέριο δεν είναι πρόβλημα η πολιτική ανυπακοή μικρών ομάδων. Αυτές θα τις …καθαρίσει ο δήμαρχος. Το πρόβλημα είναι η υπακοή της συντριπτικής πλειοψηφίας και η αποδοχή του σχεδίου, χωρίς να “ανοίξει ρουθούνι”.

“Το πρόβλημα είναι η υπακοή των πολιτών και όχι η πολιτική ανυπακοή» έλεγε ο Χάουαρντ Ζιν, εξηγώντας “πως οι φυλακές είναι γεμάτες μικροαπατεώνες, ενώ οι μεγαλο-απατεώνες έχουν τη δύναμη στα χέρια τους”…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι άλλο να ορίζονται πλαίσια ανάπτυξης που επηρεάζουν θετικά τις ζωές των πολιτών -και τα οποία δεν είδαμε από την διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη- και άλλο να θεωρείται ως μέγιστη κοινωνική προσφορά η υπογραφή, ουσιαστικά, της θανατικής μας καταδίκης γιατί κατά την πρωθυπουργική λογική συνάδει με τα καλώς οριζόμενα εθνικά συμφέροντα.

Τελικά, και για να κοιμηθούμε ήσυχοι, ως “δώρο” σε όλους εμάς τους ανησυχούντες φαίνεται πως δεν θα δοθεί άδεια εγκατάστασης μέσα στην παραλία του Βόλου, αλλά στην περιοχή “Μαμιδάκη”, όπως το έχουμε επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, δηλαδή μια ανάσα από την πόλη και δίπλα σε σπίτια που και εκεί υπάρχουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ