Μειώνεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Απογοήτευση για ακρίβεια και σκάνδαλα

Μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικό σταθμού Open διενέργησε η MRB. Σε αυτή την έρευνα, οι πολίτες ρωτήθηκαν για το ποιο είναι το ζήτημα που τους απασχολεί περισσότερο με την ακρίβεια να διατηρεί τα πρωτεία. Οι ερωτηθέντες φαίνεται να έχουν επηρεαστεί αοβαρά με την  υπόθεση Πάτση, σε συνδυασμό με τις υποκλοπές .

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει  φθορά από το συγκεκριμένο θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει την διαφορά με την φθορά που  καταγράφει η κυβέρνηση. Η διαφορά μειώθηκε και συγκεκριμένα:  Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, το οποίο με την αναγωγή στα έγκυρα όπως ανέφερε ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ενώ με η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει αισθητά στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών

Παράλληλα, η υπόθεση Πάτση φαίνεται να έχει δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση καθώς οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα ενώ το 65,6% θεωρεί ότι η ΝΔ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.