Αρχική Υγεία Ο Έλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – «Κάνει καλό…»

Ο Έλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – «Κάνει καλό…»

Το σκεύασμα, είπε, τον βοηθά να διαχειριστεί μια «αρνητική χημική κατάσταση» παρόμοια με την κατάθλιψη

Η κεταμίνη, την οποία φέρεται ότι κάνει χρήση ο Έλον Μασκ, ή Special K, όπως αποκαλείται στις πιάτσες των ναρκομανών είναι ένα αποσυνδετικό αναισθητικό που χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την κατάθλιψη και τη διαχείριση του πόνου, παρέχοντας ανακούφιση, καταστολή και αμνησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ σε συνέντευξή του στον πρώην παρουσιαστή του CNN Ντον Λέμον που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, είπε ότι η συνταγογράφηση κεταμίνης ήταν επωφελής για την Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, ο Μασκ τόνισε στη συνέντευξη ότι το σκεύασμα τον βοηθά να διαχειριστεί μια «αρνητική χημική κατάσταση» παρόμοια με την κατάθλιψη.

«Από τη σκοπιά της Wall Street, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα», είπε ο Μασκ.

«Για τους επενδυτές, αν υπάρχει κάτι που παίρνω, θα πρέπει να συνεχίσω να το παίρνω», είπε. 

Μια έρευνα της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ανέφερε ότι ο Μασκ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών όπως LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, ανησυχώντας στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων στις εταιρείες του.

Πιθανή παραβίαση νόμων

Η εφημερίδα εξέφρασε ανησυχίες ότι η χρήση παράνομων ναρκωτικών, θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις κυβερνητικές συμβάσεις της SpaceX.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι ένας διευθυντής της Tesla απογοητεύτηκε τόσο πολύ με τη συμπεριφορά του Μασκ που δεν υποστήριξε την επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο το 2019.

Ο Μασκ απάντησε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας για το X τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι συμφώνησε σε τρία χρόνια τυχαίων τεστ για ναρκωτικά κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος, η οποία συνεργάζεται με τη SpaceX. «Δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ», είπε ο Μασκ.

Ο Μασκ είπε στον Λέμον ότι είχε συνταγή γιατρού για την κεταμίνη. Ο δισεκατομμυριούχος υπολόγισε ότι έπαιρνε «μια μικρή ποσότητα κάθε δεύτερη εβδομάδα».

Ο Λέμον ακυρώθηκε από το Χ

Τα σχόλιά του ήταν ως απάντηση στον Λέμον που ρώτησε για ποιο σκοπό προοριζόταν η συνταγή κεταμίνης του Μασκ και αν ανησυχούσε ποτέ «μήπως αυτό παρεμποδίσει τις κρατικές σας συμβάσεις και αδειοδοτήσεις, καθώς και τη Wall Street”.

Ο Λέμον δημοσίευσε τη συνέντευξη στο YouTube και στο X, αφού είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο μασκ  ακύρωσε μια αποκλειστική συνεργασία που είχε το “The Don Lemon Show” με το πρώην Twitter.

Πηγή: Ot.gr