Αγρότες: Στις 31 Μαρτίου ανοίγει ο ΟΣΔΕ για το 2024

Στις 31 Μαρτίου, αργά το βράδυ, θα ανοίξει η πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για τις δηλώσεις των αγροτών για το έτος 2024, σύμφωνα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr.

Σημειώνεται πως το ΟΣΔΕ διαχειρίζεται, παρακολουθεί και χρησιμεύει ώστε οι χώρες της ΕΕ να ελέγχουν όλες τις παρεμβάσεις με βάση την έκταση και τα ζώα στο πλαίσιο της κοινής γεωργικής πολιτικής (ΚΓΠ) (όπως παρεμβάσεις άμεσων ενισχύσεων των αγροτών και παρεμβάσεις αγροτικής ανάπτυξης με βάση την έκταση και τα ζώα).

Επίσης, διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα πλήρων και συγκρίσιμων δεδομένων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η παρακολούθηση των γεωργικών, περιβαλλοντικών και κλιματικών πολιτικών συμβάλλει στην παρακολούθηση του αντικτύπου της ΚΓΠ, των περιβαλλοντικών της επιδόσεων και της προόδου προς την επίτευξη των στόχων της ΕΕ. Βασίζεται σε διάφορες πηγές δεδομένων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μετεωρολογικά δεδομένα και προβλέψεις, υφιστάμενοι χάρτες και στατιστικές, πληροφορίες θέσης και δεδομένα τηλεπισκόπησης.

Αυτό το σύστημα πληροφοριών ενισχύει επίσης την πλήρη και ελεύθερη χρήση ανοικτών δεδομένων και πληροφοριών που συλλέγονται από τους δορυφόρους και τις υπηρεσίες Sentinel του Copernicus.

newsit.gr