“Φωτιά” η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία- Αυξήθηκε 40%

Οι τιμές ανακοινώθηκαν και στη Μαγνησία κινείται το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 1.24 το λίτρο με αύξηση 40% σε σχέση με πέρυσι.

Το  ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περυσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα, αλλά η εξισορρόπηση θα έρθει το … Πάσχα.

Οι τιμές σε σχέση  με πέρυσι και ανεβάζουν υπέρμετρα το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών με πετρέλαιο.

“Δεν περιμέναμε είναι αλήθεια τόσο μεγάλη αύξηση αλλά η ενεργειακή κρίση αύξησε κατακόρυφα τις τιμές. Στο φυσικό αέριο η αύξηση είναι 200%” τόνισε η πρόεδρος των βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου.

Στελέχη των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών σημειώνουν ότι ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες παραγγελίες από οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι σπεύδουν αφενός να γεμίσουν τις άδειες δεξαμενές τους και αφετέρου να προλάβουν το καύσιμο πριν συνεχίσει κι άλλο την ανοδική πορεία του.

Ωστόσο, όπως, συμπληρώνουν μπορεί να καταγράφονται από τώρα προ-παραγγελίες όμως το μέγεθος τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.