Μάγεψε το κοινό το Μουσικό Σχολείο Βόλου στη μεγάλη συναυλία με τραγούδια του Μίκη (video & εικόνες) 

«Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τίμησε για μια ακόμη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη», με μια πραγματικά μεγάλη συναυλία, μεγάλη και ως προς το μέγεθος αλλά ως προς τη σημασία, το βράδυ της Πέμπτης στο ανοικτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας. Στο κατάμεστο θέατρο, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μάγεψαν το κοινό, που ακολουθώντας τη μουσική σιγοτραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Δύο ορχήστρες, μία χορωδία καθώς και σολίστ ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί τον περασμένο μήνα στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, στο χωριό δηλαδή που είχε εκτοπιστεί ο συνθέτης την εποχή της δικτατορίας.

Τις δυο ορχήστρες διηύθυναν ο Μιχάλης Χατζηκοτέλης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, ενώ η Φιλαρέτη Φροξυλιά είχε αναλάβει τη διδασκαλία της χορωδίας.

Με τη συγκεκριμένη συναυλία, το Μουσικό Σχολείο Βόλου επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής της πόλης μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής. Τα δύο αυτά χρόνια αποδείχτηκαν ωστόσο εξαιρετικά γόνιμα και ουσιαστικά για τους μαθητές του σχολείου, αφού μπόρεσαν να εμβαθύνουν στις σπουδές τους με τον καλύτερο τρόπο και να είναι τώρα πανέτοιμοι να αποδώσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο περιεχόμενο του οποίου βρέθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα τραγούδια που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων για την ασφάλεια και την υγειονομική κάλυψη του κοινού.

Φωτό και video: Βασίλης Ηλιόπουλος