Ιστορική φωτογραφία του Ηλία Νικολακόπουλου στον Βόλο

Ο Πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι ένα από τα πρόσωπα που συνδέονταν φιλικά με τον Ηλία Νικολακόπουλο και ανάρτησε φωτογραφία του στενού του φίλου (τρίτος από αριστερά) στον Βόλο το 1964, σε εκδρομή της Βαρβακείου Σχολής.

“Πολλά μας ένωναν από το 1959, που βρεθήκαμε στα ίδια θρανία στην Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή έως τον Ιούμιο 1965. Λίγα έως ελάχιστα μας χώρισαν τα τελευταία χρόνια. Η εκτίμηση, όμως, που έτρεφα για τον παλαιό συμμαθητή μου, ήταν μεγάλη.
Αντίο Ηλία στο μεγάλο σου ταξίδι στο Σύμπαν”, ανέφερε ο πρώην πρύτανης.
Τον Ηλία Νικολακόπουλο “αποχαιρέτησαν” και συνεργάτες του όπως ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και ο πρώην γραμνματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης.

Ο πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών
Έφυγε ο Ηλίας μας. Τόσο ξαφνικά, τόσο πρόωρα.  Συνεργάτες, συνοδοιπόροι αλλά κυρίως φίλοι εδώ και 30 χρόνια. Μοιραζόμασταν καθημερινά την αγάπη μας για κοινά πράγματα και πορευτήκαμε σε ίδιους και παράλληλους δρόμους όλα αυτά τα χρόνια.
Είχαμε να πάρουμε πολλά ακόμα από την σοφία σου και την εμπειρία σου Ηλία μου”

Ο πρώην Δημαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης :

“Αβάσταχτη η οδύνη της απώλειας του Ηλία. Θα ήθελα τόσα να πω, αλλά δεν είναι η ώρα. Προς το παρόν, μόνο δάκρυα. Αντίο πολύτιμε φίλε”.