Αναγέννηση Καρδίτσας – Νίκη Βόλου: Πήραν το θεσσαλικό ντέρμπι οι κιτρινόμαυροι

Νικήτρια του θεσσαλικού ντέρμπι που έγινε στο AEL FC ARENA αναδείχθηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς επικράτησε της Νίκης Βόλου με 1-0 χάρη σε γκολ της “χρυσής” αλλαγής του Περικλή Αμανατίδη, τον Νίκο Γκόλια.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν και ο καλύτερος με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν με μεγάλη ευκολία ποιοτικές τελικές προσπάθειες, με την ΑΣΑ να απειλεί πρώτη στο 18′ με το σουτ του Τσβετάνοβ να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μπάγιτς. Στο 25′ ο Περικλής Αμανατίδης έκανε την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Σκόνδρας άφησε τη θέση του στον Γκόλια, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μάλιστα η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε χρυσή, διότι στο 42′ ο Γκόλιας έκανε το 1-0 για τους Καρδιτσιώτες. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δημόπουλος δοκίμασε το σουτ μετά την αμυντική ολιγωρία, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι με τον Γκόλια με πλασέ από κοντά να ανοίγει το σκορ το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Από πλευράς Νίκης, δημιουργήθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 30′ και στο 36′, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Αρχικά με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Παναγιωτίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά με τον Γκέκα να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 36′, ο Παναγιώτιδης με νέο εξαιρετικό γέμισμα από τα αριστερά, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γαβριηλίδη ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, με τη Νίκη Βόλου να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Οι κυανόλευκοι στο 59′ δημιούργησαν την πρώτη αξία λόγου τελική τους, με τον Κάσσο να παίρνει την κεφαλιά χωρίς όμως να απειλεί σημαντικά τον Γκέκα που μπλόκαρε εύκολα. Η “απάντηση” της ΑΣΑ ήταν άμεση με τον Βερνάρδο να δοκιμάζει το σουτ απο καλή θέση με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει.

H Nίκη στα εναπομείναντα τριάντα λεπτά έψαχνε να βρει “διαδρόμους” προς την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ που θα της έδινε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Τελευταίες καλές στιγμές για τους Βολιωτές η κεφαλιά του Μιλούνοβιτς στο 76′ και η εκτέλεση φάουλ του Μιράντα στις καθυστερήσεις.

Έως και το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι με την Αναγέννηση Καρδίτσας να παίρνει τους τρεις βαθμούς και τους κυανόλευκους να χάνουν ακόμα ένα θεσσαλικό ντέρμπι.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας (Γκόλιας 25′), Κοζορώνης (Αθανασιάδης 70′), Λαγός, Μπάλλας, Ριέρα (Γιάκος 80′) , Βερνάρδος, Τσβετάνοβ (Αλιατίδης 80′)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Ανδρέου, Κάσσος, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης (Μορέιρα 66′), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Μιράντα, Ροχάνο (Μιλούνοβιτς 46′), Σιαφά