Πόσα ένσημα έχετε: Πώς θα τα δείτε με τρία κλικ στο efka.gov.gr

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πόσα ένσημα έχουν σε ένα ή σε περισσότερα Ταμεία κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου, υπάρχει τρόπος και είναι απλός. Χρειάζεται να έχετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και κωδικούς taxinet.

Μία επιλογή που έχετε για να δείτε τα ένσημά σας, είναι ο ΕΦΚΑ:

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, η οποία διατίθεται για Μισθωτούς Ασφαλισμένους, υποστηρίζεται η δυνατότητα άντλησης των ατομικών στοιχείων ασφάλισης από 1/1/2002 απ’ ευθείας από τους ίδιους ασφαλισμένους μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ.

Οι ατομικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων που τηρούνται ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΦΚΑ με τις ημέρες εργασίας και τα λοιπά στοιχεία ασφάλισης (εργοδότης, κλάδοι ασφάλισης, αποδοχές κλπ) συνθέτουν την ασφαλιστική ιστορία του κάθε ασφαλισμένου μέσω της οποίας θεμελιώνονται τα δικαιώματα για τη χορήγηση παροχών.

Πώς βλέπω τι ένσημα έχω στον ΕΦΚΑ

Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στη σελίδα του ΕΦΚΑ πατώντας ΕΔΩ.

Βήμα 1: Επιλέγετε Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης

Βήμα 2: Σύνδεση με κωδικούς TAXISNET.

Βήμα 3: Αφού γράψετε το AΦΜ και το AΜΚΑ, πηγαίνετε στο «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης». Σας μεταφέρει στις «Οδηγίες Χρήσης» και μετά «Πατήστε εδώ για την εμφάνιση του λογαριασμού σας»

Έτσι, βγαίνει αναλυτικά η καρτέλα του ασφαλισμένου με όλα τα ένσημα και τις αποδοχές.

Τα ένσημα στο σύστημα ΑΤΛΑΣ

Το Πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ αποτελεί μηχανογραφική εφαρμογή που ενημερώνεται μόνο με αποστολή ασφαλιστικών στοιχείων από τους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΕΦΚΑ).

Λόγω εργασιών ανασχεδιασμού του συστήματος περιλαμβάνονται ασφαλιστικά στοιχεία από το 1994 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2016. Το χρονικό διάστημα των ασφαλιστικών στοιχείων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την τελευταία ενημέρωση του συστήματος από τον εκάστοτε Ασφαλιστικό Φορέα. Ειδικότερα στο υπάρχον σύστημα έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης για το τ.ΙΚΑ, τον τ.ΟΑΕΕ, το τ.ΕΤΑΑ, και τον τ.ΟΓΑ, ενώ για το τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το 70% περίπου του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του. Δεν έχει ενσωματωθεί χρόνος ασφάλισης για το τ.ΝΑΤ και το τ.Δημόσιο.

Συνολικά περιέχονται 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει αποσταλεί από τον ασφαλιστικό του φορέα. Η εκτύπωση δεν αποτελεί βεβαίωση χρόνου ασφάλισης όπως ρητά επισημαίνεται σε αυτή.

Η πρόσβαση γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ
με τη χρήση κωδικών eIDAS

Η σχετική σελίδα για τα ένσημα στο σύστημα ΑΤΛΑΣ είναι ΕΔΩ.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να τον αναζητήσετε στη σελίδα «Έχω ΑΜΚΑ;» (Για να βρείτε τον αριθμό ΑΜΚΑ πατήστε ΕΔΩ).