Ξυλοδαρμοί για την αρχηγία στις φυλακές Βόλου -Φυλάκιση 4 χρόνια σε Αλγερινό

Αλγερινοί και Αλβανοί σύστησαν συμμορίες στις Φυλακές  Βόλου και με «τρόπαιο» την αρχηγία, τα έσπασαν όλα επάνω σε συμπλοκή. Ρήμαξαν κάμερες, πόρτες, τραπέζια, καρέκλες, παράθυρα, τον Μάρτιο του 2019 και για να «σπάσουν» οι συμμορίες έγιναν μεταγωγές αρχηγών και πρωτοπαλίκαρων σε άλλες φυλακές της χώρας.
Αρχικά, οι αλλοδαποί προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνα και στους χώρους του εντευκτήριου στο Κατάστημα Κράτησης Βόλου, ενώ στη συνέχεια παρέμεναν στο προαύλιο αρνούμενοι να μπουν στα κελιά. Είχε προηγηθεί όμως συμπλοκή  κατά την διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ελαφρά δύο κρατούμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Χθες στα δικαστήρια του Βόλου για να δικαστεί από το Τριμελές μεταφέρθηκε ένας Αλγερινός 23 ετών, αρνούμενος κάθε κατηγορία τόσο για την «στάση» στις Φυλακές, όσο και για τις φθορές.
Οι συμμορίες είναι  φόβος και τρόμος στις φυλακές Βόλου καθώς απειλούν και εκφοβίζουν, τόσο συγκρατούμενούς τους, όσο και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Τα περισσότερα από τα 13άτομα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση του 2019 μεταφέρθηκαν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα  της χώρας, αλλά στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα λόγω της αυξημένης πληρότητας, η κατάσταση πάντα «μυρίζει μπαρούτι».
Ο συνωστισμός κρατουμένων στις φυλακές Βόλου προκαλεί προβλήματα στην ομαλή τους διαβίωση, ενώ υπάρχουν σκληρές ομάδες που διεκδικούν τον έλεγχο. Ο Αλγερινός καταδικάστηκε χθες σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.