Εκδηλώσεις σε Σκιάθο και Νέα Αγχίαλο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος με τίτλο «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή» και 2ος αγώνας δρόμου Νέας Αγχιάλου, είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Κυριακή 26-3-2023 στη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 26 Μαρτίου και μέχρι τις 4 Απριλίου 2023, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας και θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για εθελοντική δράση συμμετοχικού χαρακτήρα καθαρισμού παραλιών και περιοχών στη Σκιάθο με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, τοπικών συλλόγων και φορέων και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου. Η δράση θα συνοδεύεται από ενημέρωση στα τοπικά σχολεία από ειδικούς της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της Σκιάθου, με έμφαση στις νεαρές ηλικίες, η γνωριμία με το περιβαλλοντικό κόστος των ανθρώπινων επιδράσεων στο νησί καθώς και η ενθάρρυνση των συμμετεχόντων στη συλλογική συμμετοχή σε ευρύτερες ομάδες της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της αειφορίας όπου περιβάλλον και πολιτισμός συμπράττουν.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, κατοίκους του νησιού, τοπικούς συλλόγους, φορείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα περιβάλλοντος.
Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου, φορέων και συλλόγων του νησιού.

Επίσης την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Αγχίαλο ο 2ος Αγώνας Δρόμου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ μέσα σε αμπελώνες και ελαιώνες και δρόμος υγείας 5 χλμ κατά μήκος της παραλίας Ν. Αγχιάλου. (5 € κόστος συμμετοχής). Θα υπάρχει και παιδικός αγώνας 500 μέτρων ο οποίος θα είναι δωρεάν. Σκοπός είναι η συμμετοχή των πολιτών στον λαϊκό αθλητισμό και η διάδοση του αθλητικού πνεύματος. Απευθύνεται σε Έλληνες αθλητές και πολίτες κάθε ηλικίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».