Ο Δραμητινός στη Σκιάθο : Μεγάλο το στεγαστικό πρόβλημα- Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Στην επίσκεψή του στη Σκιάθο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία κ. Ματθαίος Δραμητινός είχε  την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο  κ. Θοδωρή Τζούμα, με επαγγελματίες του νησιού, ξενοδόχους, γονείς από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.
Ιεραρχώντας τα προβλήματα πιο ειδικά, μείζον θεωρείται το πρόβλημα της στέγης για τους υπαλλήλους, καθηγητές, αστυνομικούς, εποχιακούς εργαζομένους, γιατρούς και νοσηλευτές.


Τα προβλήματα των συγκοινωνιών, της πυροσβεστικής, των ΕΣΠΑ, της υποστελέχωσης του Δήμου και το θέμα των διακομιδών των επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο του Βόλου, είναι ακανθώδη και χρήζουν φροντίδας από την πολιτεία.
Το ΚΥ Σκιάθου αν και καινούργιο, εγκαινιάστηκε το 2018, και παρά τον αρκετά καλό εξοπλισμό, χρειάζεται τεχνική φροντίδα συνεχώς. Οι μόνιμοι γιατροί που υπηρετούν είναι 4 και συνεπικουρούνται από τους αγροτικούς. Από τους μονίμους ο ένας είναι για μετάθεση στον Βόλο άμεσα, άλλος είναι ήδη συνταξιούχος με παράταση, κάνοντας εφημερίες και στο νοσοκομείο Βόλου. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει έντονο πρόβλημα, μια και έχει προκριθεί η συνήθης πρακτική του μπαλώματος με γιατρούς από την χερσαία Μαγνησία. Ο ένας παιδίατρος δεν αρκεί και η αγωνία των γονιών είναι έκδηλη, γιατί τις μισές μέρες μένουν ακάλυπτοι για τα παιδιά τους. Υπάρχει θέμα με τους οδηγούς των ασθενοφόρων που αφήνουν ακάλυπτες βάρδιες. Τέλος υπάρχει μία προκήρυξη θέσεως μονίμου γιατρού του ΕΣΥ, αλλά πιστεύουν ότι, με το οξύ πρόβλημα στέγης στο νησί και τα ελάχιστα κίνητρα δεν θα πληρωθεί, πράγμα που έγινε 3 φορές στο παρελθόν.

“Δεσμευόμαστε να εντείνουμε την προσπάθεια ώστε στα νησιά και τις πιο άγονες περιοχές της πατρίδας μας, να νοιώθει ο κάθε πολίτης το κοινωνικό κράτος δίπλα του”, δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

Οι προτάσεις 

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, η Πολιτεία οφείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπληρώσει:

▶Ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στα δημόσια αγαθά και στο κοινωνικό κράτος.
▶ Προστασία και ανάδειξη των ευαίσθητων οικοσυστημάτων τους και του πολιτιστικού τους πλούτου.
▶ Δημιουργία ευκαιριών για την βιώσιμη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των μονίμων κατοίκων.
Βασικές και αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας είναι:
▶Η ανεμπόδιστη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, όπως η ΥΓΕΙΑ, με την δημιουργία δημοσίων ιατρικών δομών παντού, πλήρως εξοπλισμένων.
▶Ειδικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές.
▶Πλήρες σύστημα τηλεϊατρικής.
▶Ψηφιακή μετάβαση, δημιουργώντας παντού θυρίδες τηλεξυπηρέτησης στα ΚΕΠ.
▶Αναβάθμιση του μεταφορικού ισοδύναμου ,με πλήρη κάλυψη μεταφοράς μονίμων κατοίκων και εμπορευμάτων.
▶Επιδότηση εισιτηρίων για τον εσωτερικό τουρισμό.