Η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, ο «επαναστάτης» Μεϊκόπουλος, η «αριστερή» Παπανάτσιου και η κατάρρευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία μετά την επική πραγματικά ήττα, δικαιολογημένα βρίσκεται σε απόλυτο βέρτιγκο. Όταν όμως έχεις απωλέσει κάθε ψυχραιμία, όταν δεν μπορείς να δεις τις ευθύνες σου για την ήττα, σιωπάς και δεν εκδίδεις αψυχολόγητες ανακοινώσεις. Ένα κόμμα εξουσίας δεν εκδίδει ανακοίνωση για να δείξει ότι «τρέμει» το τρίτο κόμμα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Δεν απευθύνεσαι στους πολίτες θέτοντας δίλημμα , εάν θέλουν το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολίτευση. Είναι ηττοπάθεια, είναι αυτοκτονικός ιδεασμός.

Όταν στο μεταξύ αποφασίζεις να εκδώσεις ανακοίνωση την οποία βαφτίζεις «δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα των εκλογών» αναφέρεσαι στα αποτελέσματα των εκλογών. Τα αναλύεις, στοχεύεις στα χαρακτηριστικά της ήττας, επισημαίνεις τα λάθη. Δεν λες, «θα αξιοποιήσουμε την προεκλογική περίοδο για να επικοινωνήσουμε με τον προοδευτικό κόσμο». Δεν είναι οι εκλογές μεταφορά στα καφενεία, της κωμικής ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου «Οι κυρίες της αυλής». Οι ψηφοφόροι απαιτούν απαντήσεις και η διαχείριση της ήττας θέλει αξιοπρέπεια γιατί εκεί φαίνεται το μέγεθος ενός εκάστου και των μελών των πολιτικών οργάνων.
Όταν έχεις απωλέσει την μισή και πλέον δύναμή σου και δεν μπορείς να δικαιολογήσεις ή έστω να ψελλίσεις μια λέξη, δεν αναλώνεσαι στο να υπερασπιστείς έναν βουλευτή σου, στην προκειμένη τον κ. Μεϊκόπουλο και δεν επιτίθεσαι στα Μέσα Ενημέρωσης , επειδή δήθεν παρερμήνευσαν την δήλωσή του ενάντια στον κ. Τσίπρα και την στρατηγική του «αγκαλιάσματος» της Χρυσής Αυγής η οποία αποδείχθηκε ολέθρια .

Ο κ. Μεϊκόπουλος στην δήλωσή του εξέφρασε μεγάλο τμήμα του προοδευτικού κόσμου. Εξέφρασε έναν κόσμο που δεν βαφτίζεται γενικώς και αορίστως «αριστερός» και που εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε την Προοδευτική Συμμαχία , φτάνοντας τελικά στο έσχατο σημείο αναζήτησης σωσίβιου στη Χρυσή Αυγή.
Για ποιον λόγο βέβαια μετάνιωσε γι΄αυτή την δήλωση ο κ. Μεϊκόπουλος, και ζήτησε προστασία από το κόμμα (!) , μόνο ο ίδιος γνωρίζει…
Οι πλειοδότες της αριστεράς
Σημερινή απόδειξη της εγκατάλειψης της Προοδευτικής Συμμαχίας, η δήλωση για την ήττα της σοβαρής, αθόρυβης και πάντα μετρημένης κ. Κατερίνας Παπανάτσιου. Πρόσωπο της ηγετικής ομάδας καθώς διετέλεσε και υφυπουργός απολογείται για την Αριστερά και στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, και μονο σε αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν υπήρξε αποκλειστική επιλογή εκείνων των ψηφοφόρων που στο κόμμα μετρούσαν την αριστεροσύνη τους με το υποδεκάμετρο. Και αυτό αποδείχθηκε.

Στην πλειοδοσία της καθαρόαιμης αριστεροσύνης δεν θέλησαν να μετέχουν 600.000 ψηφοφόροι του, οι οποίοι λόγο περιορισμένες προφανώς αντιληπτικής ικανότητας δεν μπορούσαν να μεταβολίσουν σε καθημερινή βάση τα σενάρια εξουσίας, που πουλούσε η ηγεσία. Το γεγονός πάντως ότι οι λόγοι της ήττας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν αντιληπτοί , είναι καθαρό και από την δήλωση της κ. Παπανάτσιου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «μιλήσει» όπως μας ενημέρωσε η ίδια στο ακροατήριο της «αριστεράς» και να απολογηθεί σε αυτό.

Μια τελευταία επισήμανση για την αποκοτιά να εκδοθεί μετεκλογικά μια ανακοίνωση παραπλανητική η οποία δήθεν θα αφορούσε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά στόχευε στο να «μαζευτεί» η δήλωση του κ. Μεϊκόπουλου ενάντια στην στρατηγική του κ. Τσίπρα.
Ο κ. Μεϊκόπουλος, μπορεί να μιλήσει ο ίδιος για τον εαυτό του, αλλά και για τα Μέσα Ενημέρωσης που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ « δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και δεν διστάζουν να παρουσιάζουν μια εντελώς ψεύτικη εικόνα εσωτερικού διχασμού».
Εάν οι δημοσιογράφοι δεν δεσμεύονταν απέναντι στους συνομιλητές τους και ο αλληλοσπαραγμός στο εσωτερικό του κόμματος έβλεπε το φως της δημοσιότητας, τότε θα αποδεικνυόταν πραγματικά πως η πολιτική δεν έχει ηθικούς φραγμούς όπως και ποια πρόσωπα πατούν «επί πτωμάτων»… Αυτός ο αλληλοσπαραγμός βέβαια δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την τοπική ΝΔ, αλλά είναι κωμικό και αδιανόητο να παρουσιάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ως αγαπημένη «σέχτα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ