Aντιεμβολιαστές, κατά των αμβλώσεων, παρα-εκκλησιαστικοί: Υποδεχτείτε τη «Νίκη»

Η «ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», οι χριστιανικές αδελφότητες, τα μοναστήρια, οι θεωρίες για τη δυστοπία της «Νέας Τάξης», το αντιεμβολιαστικό κίνημα μαζί με τη συμπάθεια προς τη Ρωσία, συνδέονται και αλληλεπιδρούν συνθέτοντας την πολιτική φυσιογνωμία του πρωτοεμφανιζόμενου κόμματος-έκπληξη των πρόσφατων εκλογών, που έφερε στο κατώφλι της Βουλής η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, ένας ευπροσήγορος δάσκαλος και θεολόγος από την Πιερία, ζύμωνε για χρόνια το συντηρητικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας με εκατοντάδες ομιλίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε περιφερειακούς σταθμούς «για θέματα πίστεως και πατρίδας».

Τώρα διεκδικεί με τη «Νίκη» μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάτι αρκετά πιθανό, καθώς στις εκλογές της 21ης Μαΐου έφτασε πολύ κοντά στο όριο του 3%, κάνοντας την έκπληξη με το ποσοστό του 2,92% που πήρε.

Η Ορθοδοξία, η πατρίδα και η οικογένεια είναι το τρίπτυχο που επικαλείται σε κάθε ομιλία του ο Δημήτρης Νατσιός. Στόχος του, όπως λέει, είναι «να εμπνεύσει, συνενώσει και συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από τα πολιτικά θεμέλια την πατρίδα μας».

Ο προεδρος της «Νίκης» κατηγορεί τη ΝΔ ότι «εισήγαγε υποχρεωτικό μάθημα σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, στο οποίο τα παιδιά μας διδάσκονται την αφύσικη χρήση του σώματός τους και κάθε άλλον παραλογισμό της νεοταξικής ατζέντας».

Τα μοναστήρια και η Ρωσία

Η «Νίκη» δεν κρύβει τις σχέσεις της με την «Αγία Ορθοδοξία», όπως λέει ο επικεφαλής της, και τα μοναστήρια. Ο Νατσιός, όπως και άλλα στελέχη του κόμματός του, διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με μοναχούς ιερών μονών που έχουν παραδοσιακά στενές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως είναι οι μονές Βατοπεδίου, Αγίου Παντελεήμονος και Φιλοθέου.

Είναι γνωστή, άλλωστε, η παρουσία των Ρώσων στον Άθω, η οποία ανέκαθεν είχε σημασία για τη Ρωσία, ειδικά για τη διακυβέρνηση Πούτιν, μέσω της οποίας αναβίωσε ο ρωσικός εθνικισμός, ο οποίος συνδέεται στενά με τη θρησκεία.

Ο Δημήτρης Νατσιός εκφράζει δημόσια τη συμπάθειά του στη Ρωσία, καθώς έχει ανεβάσει στο Twitter τις επίσημες θέσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Αρκετές φορές επίσης, αναπαράγει αναρτήσεις του Θανάση Αυγερινού, δημοσιογράφου-ανταποκριτή στη Μόσχα. Ανοιχτά φιλορωσικές θέσεις εκφράζει με αναρτήσεις του ο υποψήφιος με το κόμμα της «Νίκης» στην Α’ Αθηνών, Αθανάσιος Τσουγανάτος, υποστράτηγος ε.α.

Αντιεμβολιασμός και Άγιο Όρος

Οι επαφές στο Άγιο Όρος συνδέονται με μοναχούς οι οποίοι συντάχθηκαν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Εξάλλου πολλά στελέχη της “Νίκης” είναι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι παρέμειναν ανεμβολίαστοι και υπέστησαν την αναστολή εργασίας τους μέχρι τέλους», έχει πει ο κ. Νατσιός όταν κάποιοι αμφισβήτησαν τη σθεναρή του αντίσταση στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιοι εξ αυτών είναι σήμερα υποψήφιοι βουλευτές και πράγματι, ο καρδιοχειρουργός  Νικόλαος Παπαδόπουλος, μέλος της ηγετικής ομάδας της «Νίκης», που δεν είχε δεχθεί να εμβολιαστεί και είχε βγει σε αναστολή, είναι υποψήφιος βουλευτής σήμερα στα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Από τα πρόσωπα που θεωρείται ότι είχαν βαρύνοντα ρόλο στο κίνημα κατά των εμβολίων και είναι ο μοναχός Ευθύμιος από την «Καλύβη Αναστάσεως» στην Καψάλα του Αγίου Όρους. Ο μοναχός Ευθύμιος θεωρείται διάδοχος του πατέρα Παΐσιου και δέχεται πολλούς προσκυνητές που θέλουν να τον ακούσουν και να τον δουν από κοντά. Λέγεται ότι συνομιλεί με πρόσωπα από το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού.

Η σύνδεση της «Νίκης» με τον Άγιο Παϊσιο, τον οποίο ο Δημήτρης Νατσιός επικαλείται συχνά στις ομιλίες του, έρχεται μέσα από δύο πρόσωπα. Ένας είναι ο Θανάσης Ρακοβαλής, ο οποίος θεωρείται πνευματικό παιδί του Αγίου Παΐσιου και σήμερα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της «Νίκης». Ο ίδιος έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα για την πνευματική του σχέση με τον Άγιο, για τον οποίο έγραψε και ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε».

Υποψήφια με το κόμμα «Νίκη» είναι και η ανιψιά του Παϊσιου, Μαρία Εζνεπίδου, η οποία, όπως αναφέρεται στο εκκλησιαστικό site «Πεμπτουσία», είναι γνωστή στο εκκλησιαστικό κοινό από τις ξεναγήσεις που κάνει κατά καιρούς στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, στην οποία φυλάσσονται ξυλόγλυπτα που είχε κατασκευάσει ο Άγιος, βιβλία, χειρόγραφα και άλλα οικογενειακά κειμήλια.

«Τιμή μας και καμάρι μας να μας στηρίζουν μοναστήρια και ορθόδοξοι χριστιανοί» λέει ο Δημήτρης Νατσιός. Ο ίδιος συνδέεται επίσης με Χριστιανικές Αδελφότητες, οι οποίες πολλές φορές καταγράφονται ως παρα-εκκλησιαστικές οργανώσεις, καθώς δεν αποτελούν μέρος της επίσημης εκκλησιαστικής διοίκησης. Με τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία, που συνεργάζεται η Αδελφότητα Θεολόγων «Σωτήρ» πραγματοποίησε συγκέντρωση και κινητοποίηση κατά της «συμπεριληπτικής διαπαιδαγώγησης», στην οποία ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές.

 Οι επαφές στο Άγιο Όρος συνδέονται με μοναχούς οι οποίοι συντάχθηκαν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Εξάλλου πολλά στελέχη της “Νίκης” είναι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι παρέμειναν ανεμβολίαστοι και υπέστησαν την αναστολή εργασίας τους μέχρι τέλους»

Κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Ο  Δ. Νατσιός, όπως και όλοι οι υποψήφιοι του κόμματός του, είναι αναφανδόν εναντίον της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η οποία, όπως υποστηρίζει, αφορά «μια νέα κανονικότητα σεξουαλικής συμπεριφοράς», υπονοώντας ότι το μάθημα προωθεί την ομοφυλοφιλία για αυτό και είναι αντίθετος: «Ουδέποτε από τους γνωστούς πολιτισμούς της οικουμένης, ανεξαρτήτως γεωγραφίας και ιστορικής περιόδου, δεν τέθηκε ποτέ θέμα αναγνώρισης της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ως κεντρικής και ισότιμης με την ετεροφυλική εντός των πλαισίων της οικογένειας» λέει.

Από τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη η θέση του ότι «η θεσμοθέτηση γάμων ομοφυλοφίλων μετατρέπει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και ποδόμακτρο».

Ο πρόεδρος της «Νίκης» κατηγορεί τη ΝΔ ότι «εισήγαγε υποχρεωτικό μάθημα σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, στο οποίο τα παιδιά μας διδάσκονται την αφύσικη χρήση του σώματός τους και κάθε άλλον παραλογισμό της νεοταξικής ατζέντας».

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού τάσσεται ξεκάθαρα κατά των αμβλώσεων. Υποστηρικτές και στελέχη της «Νίκης» συμμετείχαν στην αμφιλεγόμενη ημερίδα «Αφήστε με να Ζήσω». Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από χριστιανικά σωματεία που «σέβονται το θαύμα της ζωής του εμβρύου, από τη σύλληψή του» κατέληξε σε μία καμπάνια με πληρωμένες διαφημιστικές παραχωρήσεις που αναρτήθηκαν σε δημόσιους χώρους και στο μετρό.

Θεωρίες συνωμοσίας

Οι θέσεις της «Νίκης» χαϊδεύουν τα αυτιά των συντηρητικών ψηφοφόρων που είναι ανοιχτοί σε όλες τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες διατρέχουν και τον προγραμματικό της λόγο. Το κόμμα της «Νίκης» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επιδιώκει «να αλλάξει το Σύνταγμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» είναι η πολιτική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από το οικονομικό φόρουμ του Νταβός για το restart της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού, βασισμένη σε συγκεκριμένους πυλώνες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Γύρω από αυτήν έχει στηθεί μία θεωρία συνωμοσίας που έχει οπαδούς διεθνώς. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι υπερεθνικές ελίτ έστησαν την πανδημία σκοπίμως, με στόχο να προχωρήσουν σ’ αυτό το restart της παγκόσμιας οικονομίας με τους δικούς τους όρους.

Τη θεωρία αυτή υποστηρίζει το ακροδεξιό κίνημα QAnon, μέλη της οποίας εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Η ομάδα αυτή υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας ήρωας που διεξάγει έναν υπόγειο πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά. Αλλά και οι θέσεις του κόμματος για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Νατσιό, την «υλοποίηση του οράματος μιας οργουελικής κοινωνίας».

Ο υποψήφιος του κόμματός του, Δημήτρης Χιωτακάκος, διδάκτωρ Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών του Manchester University, συνυπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο ψήφισμα υπό τον τίτλο: «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Λαϊκών ενώπιον μιας ασύμμετρης απειλής κατά της θεοδότου ελευθερίας μας», κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και του προσωπικού αριθμού του πολίτη.

Όπως υποστηρίζουν στη «Νίκη», η αποδοχή των νέων ηλεκτρονικών διαπιστευτηρίων, «ἐπιφέρει, ἀπό μόνη της, την παραχώρηση τῆς ἰδιωτικότητας και τῆς θεόσδοτης ἐλευθερίας τοῦ ἀνθρώπου σε ἄδηλα κέντρα παγκοσμίου ἐλέγχου καί τήν ἔνταξή του στό «ἠλεκτρονικό φακέλωμα» με προφανή ἐσχατολογικό χαρακτήρα. Ἀποτελεῖ ὅμως καί τήν πύλη ὅδευσης πρός τόν δρόμο τῆς «Μεγάλης Ἐπανεκκίνησης» καί ἀποδοχή ὅλων τῶν κακοδοξιῶν της νομιμοποιώντας πᾶσαν τήν ἀνομίαν».

Στο ψηφοδέλτιο της «Νίκης» συγκαταλέγεται και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βορύλλας, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Όταν το 2015 στη Νέα Ερυθραία άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό ένα πολυτελές τζιπ, ιδιοκτησίας του Βίκτωρα Ρέστη, τα ρεπορτάζ των ημερών έγραφαν ότι το όχημα χρησιμοποιούνταν από τον Ανδρέα Βορύλλα, στενό συνεργάτη του εφοπλιστή.

Δημογραφικό και αμβλώσεις

Στην προμετωπίδα των θέσεων του κόμματος «Νίκη» είναι και το δημογραφικό. Γεγονός που σηματοδοτείται κι από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας: το Γιώργο Μπαϊραμίδη, συνταξιούχο οικοδόμο με 9 παιδιά, 72 εγγόνια και 8 δισέγγονα.

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού τάσσεται ξεκάθαρα κατά των αμβλώσεων. Υποστηρικτές και στελέχη της «Νίκης» συμμετείχαν στην αμφιλεγόμενη ημερίδα «Αφήστε με να Ζήσω». Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από χριστιανικά σωματεία που «σέβονται το θαύμα της ζωής του εμβρύου, από τη σύλληψή του» κατέληξε σε μία καμπάνια με πληρωμένες διαφημιστικές παραχωρήσεις που αναρτήθηκαν σε δημόσιους χώρους και στο μετρό.

Μετά την κατακραυγή οργανώσεων, ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ.Καραμανλής, είχε παρέμβει και όλες οι αφίσες κατέβηκαν από το μετρό. Η «Νίκη» κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έδρασε τότε «με θεσμική βία», γιατί όπως υποστηρίζει, η καμπάνια είχε επιστημονικά αληθή μηνὐματα υπέρ του σεβασμού της ζωής των αγέννητων παιδιών»

Ξεχωριστή σημασία στην πολιτική ατζέντα του κόμματος «Νίκη» έχουν και τα εθνικά θέματα. Ο Δημήτρης Νατσιός υποστηρίζει ότι το έναυσμα για τη δημιουργία του πολιτικού σχηματισμού υπήρξε η «Συμφωνία των Πρεσπών», με την οποία διαφωνεί. Στη ρητορική του κόμματος μπαίνουν όλα τα θέματα που μπορούν να διεγείρουν τα πατριωτικά συναισθήματα: το «ξεπούλημα ή συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου», αλλά και η αναγκαιότητα «ανάσχεσης του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια μέσω της Ορθοδοξίας».

Ο πρόεδρος της «Νίκης» δεν αποδέχεται πάντως ότι είναι ένα δεξιό κόμμα, πολύ περισσότερο ένα ακροδεξιό. Ο Δημήτρης Νατσιός υποστηρίζει ότι η χαρτογράφηση της «Νίκης» στο «αριστερό-δεξιό» πολιτικό φάσμα είναι προβληματική, γιατί οι αξίες που ασπάζεται το κόμμα του «αγκαλιάζουν κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα οποιασδήποτε πρότερης πολιτικής προέλευσης». Είναι όμως ένα πολύ συντηρητικό κόμμα που δεν κρύβει τις απόψεις του.

Πηγή: lifo.gr