Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο “Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο” της Μεταξίας Φιλιππάτου

Το βιβλίο της Μεταξίας Φιλιππάτου με τίτλο «Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο – με μια βαλίτσα όνειρα» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Γραφή» στον Βόλο, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 6.30 το απόγευμα, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «ΗΛΙΟΣ» του Χρ. Αγιώτη (Π.Μελά 25β – Ερμού). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ηΑπό την Κέρκυρα στη δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και η εκπαιδευτικός Κατερίνα Στέφου.

Το μυθιστόρημα «Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο –με μια βαλίτσα όνειρα» αναφέρεται στο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων προς την Αίγυπτο στα τέλη του 19ου αιώνα. Φιλοδοξία της συγγραφέα είναι να προσθέσει ένα ακόμη πετραδάκι στη μεταναστευτική ιστορία του Ελληνισμού. Το έργο είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της προγιαγιάς της συγγραφέα, που ως χήρα με τέσσερα παιδιά από ένα χωριό της Κέρκυρας αποφάσισε αν εγκατασταθεί οικογενειακά στην Αίγυπτο. Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται ο αγώνας μιας γυναίκας που είναι μητέρα και πατέρας μαζί με μοναδικά εφόδια την αγάπη και το αίσθημα ευθύνης προς τα παιδιά της αλλά συγχρόνως με ελπίδα για τη ζωή και τα απρόσμενά της. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή όπου διαδραματίζονται καθοριστικά γεγονότα για την οικογένεια.

Η Μεταξία Φιλιππάτου γεννήθηκε στο Κάϊρο της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε την αγγλική γλώσσα την οποία και δίδαξε. Η πρώτη συγγραφική απόπειρα το «Μάνα Αγαπημένο μου Παιδί» είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη της μητέρα και στα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο.