Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στο περιθώριο τον Γιάννη Αντωνιάδη – Στηρίζει Αποστολάκη, καταγγέλει Μπέο

Συνεδρίασε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη Δευτέρα και συζητήθηκε το ζήτημα της στήριξης που δίνει στην δημοτικήα αρχή του Βόλου , το μέλος του κόμματος Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος με άρθρο του “άδειασε” την δημοτική παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” και τον επικεφαλής της Ιάσονα Αποστολάκη. Το όνομα του Γιάννη Αντωνιάδη  δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, ωστόσο η συνεδρίαση του κόμματος έγινε με αντικείμενο την πολιτική συμπεριφορά του και ο ίδιος δήλωσε πως στη δημοκρατία θα υποστηρίζει ότι θέλει. Ετσι, το κόμμα σήμερα, ανακοινώνει πως ο Γιάννης Αντωνιάδης αποτελεί ουσιαστικά “ξένο σώμα”.

“Ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως τονίζει το κόμμα, είναι η νίκη των αριστερών, δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής κυριαρχίας της δεξιάς συντηρητικής παράταξης. Ειδικά στο Βόλο η τοπική πραγματικότητα συνεχίζει να καθορίζεται από την θλιβερή ταύτιση της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της τοπικής ΝΔ, με το καθεστώς που έχει εγκατασταθεί εδώ και οκτώ χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Βόλου”, αναφέρει το κόμμα και δηλώνει  πως η δημοτική κίνηση που στήριξε στον Βόλο, ανταποκρίθηκε θετικά στο δύσκολο έργο της και αναδείχθηκε ως ουσιαστική και καθοριστική αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή.

Απαράδεκτη η δημοτική αρχή

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου η δημοκρατία, η διαφάνεια, ο διάλογος, ο πολιτικός λόγος, η αξιοπρέπεια και η ηθική υποβαθμίζονταν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” και ο επικεφαλής της Ιάσων Αποστολάκης έδωσαν τη μάχη για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας με στόχο το συμφέρον των συμπολιτών μας και της πόλης μας, όχι μόνο καταγγέλλοντας την απαράδεκτη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και καταθέτοντας σειρά προγραμματικών προτάσεων”.

Ομόφωνη αποδοκιμασία και απομόνωση 

Με αυτό το σκεπτικό η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας θεωρεί εκτός πραγματικότητας κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και μηδενισμού της παρουσίας και του έργου της δημοτικής παράταξης “Μαζί για το Βόλο” ως αντιπολίτευσης απέναντι στο σημερινό καθεστώς. Επιπλέον, αποδοκιμάζει και απορρίπτει κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης των έργων και ημερών της σημερινής αρχής μια και βρίσκονται στον αντίποδα του πυρήνα των συλλογικών θέσεων, αλλά και της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του χώρου σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, είναι απόλυτα απομονωμένες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας και η πολιτική αποδοκιμασία τους αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικό καθήκον των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αλλά και όλων των προοδευτικών των δημοκρατικών δυνάμεων στο Βόλο αποτελεί η συγκρότηση μιας ευρύτερης παράταξης στον Δήμο Βόλου με προοδευτικό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που θα ανατρέψει το αντιδημοκρατικό και τοξικό πλαίσιο λειτουργίας της τωρινής δημοτικής αρχής και θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.